Beykent Üniversitesi 25. Yıl Almanak Kitabı

Tarih: 22 Ağustos 2023

Elinizdeki bu Almanak, Beykent Üniversitesinin bugüne gelmesine katkıda bulunan birbirinden değerli isimleri anmamızı ve geçmişe dönüp anıları hatırlamamızı sağladı.

Bizim için adeta tarihe bir yolculuk oldu. Gördük ki hâlâ ilk günün heyecanını taşıyoruz. Bizi biz yapan değerlerin altını bir kez daha çizdik.

Bundan 25 yıl önce, bugünlerin hayali ile yola çıkan kurucumuz Adem Çelik’in önderliğinde hep ‘geleceği gören bir üniversite’ olduk, olmaya da devam ediyoruz.

Kendine ve yaşama değer katan dünya vatandaşı bireyler yetiştirmekti amacımız. Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçti…

Şimdi, dünyanın her yerinde olan mezunlarımıza baktığımızda, onların başarılarını duyduğumuzda ‘İyi ki’ diyoruz; iyi ki hayalimizi gerçeğe çevirdik.

Temeli sağlam, yarını aydınlatan nesiller yetiştirdik.

Beykent Üniversitesi; zaman içinde artan yerleşke, bölüm ve öğrenci sayısıyla, 25 yıldır sürdürdüğü kaliteli eğitimle sadece Türkiye’de değil, dünyada da tanınan ve kabul gören bir eğitim kurumu haline geldi. Zaten, kuruluşunda da bir İngiliz  üniversitesi ile yola çıkmıştı.

Bu çalışma, ilk günden bugüne nasıl geldiğimizi anlatan, her sayfasında ayrı bir hatıraya götüren değerli bir miras;  önemli bir tarihçe. Beykent Üniversitesine emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İşte Beykent Üniversitesinin 25 yıllık hikâyesi…