BEYKENT ÜNİVERSİTESİ TARİHTE YOLCULUK

• 1990 yılında Adem Çelik tarafından İlk-Orta-Lise düzeyinde eğitim-öğretim veren Beykent Koleji İstanbul’da kuruluyor.
  • 1994’de, Türkiye’nin ilk yabancı üniversitesi Beykent İleri Eğitim Kurumu adı altında Liverpool John Moores Üniversitesi’nin Beylikdüzü yerleşkesi olarak kuruluyor.
  • 1997’de Türkiye’nin vakıf üniversitelerinin ilk onu içinde, program yapısı ve uluslararası ilişkileri en ciddi ve sağlam üniversitesi olarak yer alıyor.
  • 1997 yılında İlk-Orta-Lise düzeyinde eğitim-öğretim veren Edirne Beykent Koleji, Edirne’nin ilk özel okulu olarak Beykent Eğitim Kurumları bünyesinde kuruluyor.
  • Beykent Üniversitesi Türkiye’de 1994 yılından sonra başlayan Vakıf üniversiteleri çığırını, yaptığı uluslararası anlaşmalar ve girişimlerle güçlendirerek, en kapsamlı ve sağlam kuran bir üniversite oluyor. Beykent.
  • Beykent Üniversitesi kuruluşunun ilk on yılında, Türkiye’de en fazla öğrenciye sahip vakıf üniversitesi oluyor. Beykent!
  • Beykent Üniversitesi online ve uzaktan eğitimi vakıf üniversiteleri içinde ilk kez 2002 yılında başlayarak en kapsamlı ve yetkin bir biçimde uygulamaya koyuyor. Beykent.
  • Meslek eğitimini, tüm illerde kurduğu eğitim ağları ile tüm Türkiye’ye yayıyor.
  • 1995 yılında bir İngiliz eğitimi altyapısı ile kurduğu eğitim yapısı ve validasyon süreci ile bugün YÖK’ün uyguladığı tüm kalite süreçlerini yıllar önce gerçekleştirmiş olan bir üniversite olarak gelişiyor Beykent.
  • Türkiye’nin en çoğulcu ve yetkin yönetici ve öğretim üyesi kadrolarına sahip olmuş bir üniversite olarak güçleniyor Beykent.
  • Liverpool John Moores Üniversitesi döneminden devraldığı ve geliştirdiği validasyon süreçleri ve öğretim üyesi yetiştirme ve geliştirme programları ile Birleşik Krallığın yükseköğrenim kalite kuruluşu AdvanceHE’nin HEA programlarını Türkçe yürütmek üzere akreditasyona sahip Birleşik Krallık dışında Dünyada ilk üniversite Beykent.
  • Middlesex Üniversitesi ile sekiz programda iki diploma akreditasyonu alan ilk üniversite Beykent.
  • Otuz bine yaklaşan öğrencisi ve bini aşkın öğretim elemanı ile İstanbul’un her yerinde beş ayrı yerleşkeye sahip en büyük Vakıf üniversitesi Beykent.
  • Mezunlarının yetkin kurum ve kuruluşlarda istihdam edildiği bir üniversite Beykent.